2010. január 16., szombat

Fokhagymás sertés máj

Érdekes élmény lett számomra ez a fogás, csak számomra, mert KáeM a libamájat kivéve, allergiás a májra. Disznóvágáskor szoktuk otthon készíteni és akkor nem tudok annyit enni belőle, hogy jól lakjak vele. Most viszont érdekes módon nem esett annyira jól. Finom lett, de ezek szerint ez is azon ételek közé tartozik, ami csak bizonyos alkalmakkor esik jól, nem bármikor az évben. Ezek után kíváncsian várom, hogy a jövő szombaton esedékes disznóvágáskor jól fog-e esni;)




Fokhagymás sertés máj
Hozzávaló: sertés máj, fokhagyma, tej, liszt, sertés zsír a sütéshez
A májat felszeleteljük újjnyi vastagra, majd fokhagymás tejben jól kiáztatjuk. Ezután lisztbe mártjuk, majd forró zsírban kisütjük, nagyon vigyázva, hogy ne égessük meg, mert akkor keserű lesz. Csak tálaláskor sózzuk, általában mindenki magának, mert egyébként megkeményedik. Friss kenyérrel és savanyúsággal nagyon laktató. Én most Graham zsemlével (a közeli SPAR-ban olyan finomat kapni, hogy teljesen odáig vagyok érte... az enyém sajnos nem sikerült még sosem ilyen finomra) és ecetes gyöngyhagymával ettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly