2008. december 16., kedd

A kamratartalom


Hogy a közelgő ünnepekre tekintettel ne kapjunk étel/ital/desszert mérgezést:

Ahogy a menütervező bejegyzésben említettem van egy állandó készlet, ami mindig van otthon a kamrában…ja kamra az nincs, szóval a kamraszekrényben, szekrényekben.

Az, hogy nem csak az adott főzésre tartok otthon alapanyagot már a kollégiumban kialakult, a saját háztartással csak tovább fejlődött, fokozódott, finomodott. Semmiből nincs otthon ipari mennyiség, csak annyi, hogy egy komolyabb sáskajárásra is elegendő legyen alapanyagnak.;)

Íme egy kép a fő kamraszekrényről, ezután pedig egy felsorolás a tartalmáról:


Paradicsomlé házi készítésű
Lekvár több ízben sok házi, néhány bolti
Meggy-, cseresznye- őszibarack befőtt
Lecsó szintén házi
Ecet 15%-os
Só – grosso – díszíteni és az őrlőbe
Só – tengeri, finom
Só – csökkentett nátrium tartalmú, finom
Kristálycukor
Porcukor vanília rúddal
Finomliszt
Kenyérliszt
Rétesliszt
Teljes kiőrlésű barna liszt
Rozsliszt
Kukoricaliszt
Kukoricadara
Búzadara
Zsemlemorzsa
Rizs fehér
Rizs barna
Étkezési keményítő
Vaníliás cukor
Sütőpor
Szárított élesztő
Zselatinpor
Extra szűz olíva olaj
Pálmaolaj – csak fritőzbe
Napraforgó olaj
Vörös bab konzerv
Fehér bab konzerv
Kukorica konzerv – itt egy megjegyzés, a mirelitet jobban kedvelem, mert nincs annyira behatárolva a mennyisége, de sajnos ahhoz pici a fagyasztóm, hogy a havi fagyasztanivaló mellé, még ez is beférjen.
Májkrém családi kiszerelésben – csak és kizárólag hamis májgombóchoz
Libamájkrém – ez már kenyérre kenve
Sűrített paradicsom konzerv
Hámozott paradicsom konzerv
Melegszendvicskrém konzerv
Nescafé – nem kávézunk, ezt csak azért tartom, ha vendég jön, akkor azért legyen mivel megkínálni
Kókuszreszelék
Kókusztej
Holland kakaópor
Háztartási keksz, darált is
Babapiskóta
Tejpor – ezt csak azért, mert nagyon ritkán látom üzletben, viszont van süti, amibe nem jó helyette más
Cornflakes – két féle, enni és „panírozni”
Pudingporok több ízben
Tejszínhabpor
Száraz tészta – több formában
Fűszerek – erről majd azt hiszem írok egy részletesebb külön postot, mert érdemes rá:)
A - sokak által - „gasztrocikinek” minősíthető körből: pár zacskós leves, szója fasírtpor (nem ízlett a saját fűszerezésemben, ezt szoktam meg és kész:))

És most így a végén be kell vallanom, hogy magamnak is nehéz elhinni, hogy ennyi minden elfér a konyhában, arról már nem is beszélve, hogy ennyi mindent használok is, pedig hát tekintettel arra, hogy időnként újra kell tölteni a készleteket, gondolom, hogy elfogy:D


Van egy fiókom még az alábbiaknak:
Krumpli
Vöröshagyma
Lila hagyma
Fokhagyma
Szárított egész fűszerpaprika

Egyéb témában még annyi, hogy mindig van a fagyasztóban Tolle trappista sajt – mert tapasztalatból tudom, hogy jól bírja a fagyasztást – amit mindig egész gurigában veszünk. És természetesen a húst sem szoktam grammra kicentizni a havi vásárlásnál:)

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly