Mint már említettem elméreteztem kicsit a tejfölös túró kapacitásunkat. Kidobni nem akartam, hát kellett valami hasznosítási módot találnom. Szombat reggelre meg is álmodtam, hogy mit tegyek vele. Ki akartam próbálni egy igazán sokszor hajtogatott pogácsát.
Tejfölös-túrós hajtogatott pogácsa
Hozzávalók: kb. 30 dkg tejfölös-túró, 25 dkg ráma, 30 dkg liszt, só, fél csomag szárított élesztő
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, majd napközben ahányszor ránéztem annyiszor kisodortam és meghajtogattam. Ez a többi teendőm mellett 8szori hajtogatást jelentett. Ezután kisodortam, tetejét bevágtam, pogácsákat szaggattam belőle, amiket kicsit megsodortam (hogy magasabb legyen – ezt valakinek a blogjából tanultam), tojással megkentem és hideg sütőbe toltam. Kb. 30 perc alatt tökéletesek lettek. Olyan amilyet megálmodtam, levegős, magas, eteti magát. Egyszóval elégedett voltam. Pár szem maradt ma reggelre, így tudok nyilatkozni róla, hogy puhák maradtak, pedig nem is voltak becsomagolva. Annyit módosítanék rajta, hogy kicsit csökkenteném a zsiradék mennyiségét…de ez már egy másik bejegyzés lesz majd egyszer:)
Gratulálok, igazán inycsiklandóan néznek ki! Én karácsonyra várhatóan gesztenyés kiflit fogok készíteni, csak előbb vissza kell kérnem a nyújtófámat. :-D
VálaszTörlésKellemes ünnepeket kívánok Nektek!
Köszönöm kedves Balázs!
VálaszTörlésJövök még az egyéb ünnepi finomságokkal, csak lassú vagyok:) Áruld el mi történt a nyújtófáddal...nagyon felcsigáztál;)
Mi is nagyon kellemes ünnepeket kívánunk Neked!
KáeM&Vica
Nem kell semmilyen egetrengető dologra gondolni, csak szimplán kölcsön adtam egy olyan helyre, ahol az évi két pogácsasütés miatt nem vesznek nyújtófát. :-) De még nem sikerült. :-D
VálaszTörlésLátom közben meglett a Legpogácsa. súlyos lemaradásban vagyok önmagamhoz képest, de igazán az bosszant, hogy a sütiket mindig egymagam csinálom, és így különösen nehéz rávennem magam.