2008. december 3., szerda

Puha mézes-puszedlik és figurák/Latsia


Puha mézes-puszedlik és figurák/Latsia
Ez a mézes már sütés után puha, nem kell várni vele és később sem keményedik meg!
Hozzávalók: 125 g méz, 125 g margarin, 3 tojás, 1 citrom, 250 g porcukor, 250 g finomliszt, 250 g rozsliszt, 1 tk szódabikarbóna, 2 ek mézesfűszer - keverék / Kotányi
A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük / hűtőben /.Nem kell megijedni, nagyon folyós a tészta, / talán pont ezért lesz olyan puhácska / de másnap reggelre tökéletes! Másnap lazán átgyúrjuk, nyújtjuk jól belisztezett deszkán, szaggatjuk. Megkenjük egy felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokon 12-13 perc alatt készre sütjük. Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na).
Puszedlihez bevonó: 1 tojás fehérje habbá verve + 10 dkg porcukor belekeverve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly