2008. december 25., csütörtök

Cincin lovag

Mert programra ilyenkor is szükség van:) Nem apróztuk el, szenteste délutánjára mozizást irányoztunk elő magunknak. A jegyet amennyivel előbb csak lehetett lefoglaltuk…már így is elég sok hely volt foglalt.


A mozi honlapján az alábbi szöveggel csábítanak a 87 perces animációs film megtekintésére:
Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi királyságban varázslattal volt tele a levegő, folyvást jóízű nevetések harsantak, és literszám folyt az ínycsiklandó leves. Ám egy szörnyű baleset összetörte a király szívét, a királylányt bánatos vágyakozásba taszította, a városlakókat pedig csüggedtségbe. Minden remény oda az országban, ahonnét eltűnt a napfény, és a világ kietlenül szürke lett. Amíg meg nem született Egérszegi Cincin. A bátor és derék egér, Cincin egyszerűen túl nagy lélek az õ kicsike világában. Noha aprócska, állandóan köhécsel és komikusan nagy fülek jutottak neki, Cincin nem hajlandó gyengén és gyáván élni, mert úgy hiszi, hogy neki olyan sors rendeltetett, amelyet az általa olyannyira imádott lovagmesékben szokás megénekelni. Amikor elzavarják otthonról, mert nem tartja be a szabályokat, melyeket a közösség egy egértől elvár, Cincin összebarátkozik egy jószívű patkánnyal, aki nem tud a tükörbe nézni, és azt reméli, hogy távol élhet fajtája zordon alvilágától. Míg Cincin felkerekedik, hogy megmentse Borsószem hercegnőt, aki nem képes túllátni saját torz nézőpontján, cimboráját a fenséges hölgy oly fájdalmasan kosarazza ki, amitõl a patkány önpusztító lépésekre szánja el magát. A két barát párhuzamosan futó kalandja során érdekes alakokkal találkozik, például egy szolgálólánnyal, aki királylány szeretne lenni, vagy a csatornapatkányok gonosz vezérével, aki bosszút tervez az emberek ellen.


Mi néhány másik film előtt látott bemutató alapján akartuk mindenképpen megnézni a filmet.


A film Cate DiCamillo ugyanilyen című regénye alapján készült. A könyvet nem olvastam a film viszont számunkra a megtestesült szörnyűség volt. Még nem volt olyan animációs film, amin az alvás környékezett, nos ez – a gyerekzsivaj ellenére – ilyen volt. Nem találtuk meg a mondanivalót a filmben:( És hát korosztályban sem éppen passzoltunk a mozi közönségében, többnyire apuka (ritkábban anyuka) a gyerekekkel – feltételezhetően a másik szülő a Jézuska/Angyalka érkezését és munkálkodását felügyelte. Kíváncsi leszek, hogy mások hogyan vélekednek a filmről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly