2008. december 15., hétfő

Sajtos tallér

Ahogy tegnap beharangoztam, íme a recept. Ahogy az látható nem én teszeltem be az új sütőt elöszőr, hanem anyu. (az ő régi sütője nem kockás volt, hanem kör alakúra "rácsozta" a tallért, és sajnos elveszett:() A sütős képek a netről származnak. Mi a sajátunkat a kisvárosi piacon szereztük be, ezért úgy gondolom, hogy piacokon, vásárokban be lehet szerezni.


Sajtos tallér/Anyukám
1 kg liszt, 50 dkg margarin (Ráma), 25 dkg reszelt Tolle trappista, ízlés szerint só, 1 cs. Sütőpor, 1 tojás, 1 ek tejföl, 8 dkg sertés zsír, szóda
A hozzávalókból közepes keménységű (jól nyújtható) tésztát gyúrunk. Két órát pihentetjük, esetleg közben néha átgyúrjuk. Ezután kisodorjuk, közepes szaggatóval kiszaggatjuk, majd a jól előmelegített tallérsütőben kisütjük. Jól zárható dobozban vagy papír zacskóban sokáig eláll, és ropogós marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly