2008. december 22., hétfő

Sonkás pizzabatyu


Egy újabb vacsora a múlt hétről, de ehhez már recept is kapcsolódik, ezért kap külön bejegyzést. Sima pizza volt a terv, csak aztán gondoltam csavarok rajta egyet.


Sonkás pizza batyu
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1,5 dk élesztő cukros tejben felfuttatva, 2 ek tejföl, 2 ek olaj, só, reszelt sajt
Tölteléknek: 1 kis doboz sűrített paradicsom, oregano, só, bors, apró kockára vágott sonka, lilahagyma fél karikára vágva, 8 csík sajt
A tejben az élesztőt felfuttatom, ezután a liszttel, tejföllel és sóval összegyúrom. Az olajat csak a végén adom hozzá. Ha kemény lenne akkor még adok hozzá tejet, ez függ a liszt minőségétől és a tejföl sűrűségétől is. Ezután hagyom egy órát kelni. Amíg kel elkészítem a kencét: a sürített paradicsomot kikeverem a fűszerekkel. Ha megkelt kört nyújtok belőle. 8 darabra vágom és mindegyiket megkenem a kencével, halmozok rájuk hagymát, sonkát, majd a sajt csíkot is ráteszem. Kívülről befelé haladva feltekerem, kikent tepsibe teszem. A tetejét lekenem tojással és reszelt sajtot szórók rá.

Mind a kettőnknél nagyon bejött, ez a mennyiség egy közepes pizzának felel meg. Nem sokat hagytunk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly