2008. december 3., szerda

Tejfölös mézes

Tejfölös mézes
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 kk szódabóna, 25 dkg porcukor, 25 dkg méz, 3 tojás
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, és meleg konyhában két napig állni hagyjuk. Azután 5 részre vágjuk, és tepsi nagyságura sodorjuk és a tepsi hátoldalán megsütjük. Egy-két napig állni hagyjuk, majd megtöltjük az alábbi krémmel.
Krém: 5 dl tejföl, 10 dkg darált dió, vaníliás cukor, porcukor, fél tasak színtelen tortazselé
A tortazselét 2 evőkanál vízbe áztatjuk, majd felforraljuk. A tejfölt kemény habbá verjük, közben belecsurgatjuk a tortazselét, hozzáadjuk a diót, ízlés szerint porcukrot és vaníliát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly