2012. április 8., vasárnap

Csípős csirkemell csík

Azért nem lehetetlen a KFC általunk imádott klasszikusát itthon előadni. A fűszerezés még nem lett tökéletes, mert lehetett volna csípősebb (úgy látszik a méreg erős chili, mégsem erős, eddig úgy tűnik nem is méreg:P) és ha kicsit több időt állhatott volna a joghurtban biztosan omlósabb is lett volna, de még így gyorsan-hamar is remek lett. Köszönet és hála a receptért Mazsának.


Csípős csirkemell csík
Hozzávalók:
1 csirkemell filé (8 hosszúkás, vékony csíkra vágva)
2 kicsi Danone activa (250g)
kb. 10 dkg nem cukrozott kukorica pehely (Corn Flakes - nálam Tescoból)
só, bors, extra erős chili por
0,5 dl olaj
A joghurtot sózzuk, borsozzuk és a chilit is bele keverjük. A csirkemellet felcsíkozzuk, majd beleforgatjuk a joghurtba és letakarva állni hagyjuk. (Ha van idő, akkor egy egész éjszakát, nála m most mindössze fél órát kaptak) A kukorica pelyhet mozsárban durvára törjük (éppen csak át kell kicsit dolgozni, különben nagyon morzsás lesz). Majd egyesével beleforgatjuk a joghurtos csirke csíkokat. A sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük a csíkokat, majd egy ecset segítségével kicsit megkenjük a tetejét olajjal. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Az idő és a fok nyilván sütő és egyéni ízlés kérdése is, én kicsit ropogósabbra sütöttem). Tálalhatjuk salátával, de mi ma fűszeres sült krumplival, ketchuppal és majonézzel ettük…na ezért mondtam tavaly, hogy a húsvéti menüben nálunk csak a sonka a biztos pont:)

2 megjegyzés:

  1. Ez klassz lehet! Kipróbálom. Én jó chilit a Lidliben veszek. Kania márka, Cayenne borsként árulják, ismered? Persze ha igazi erőset akarok, akkor a sajátomat használom.

    VálaszTörlés
  2. Seafalcon! Majd számolj be:) Lidlben még nem vettem fűszert, de kipróbáljuk, ez Fűszerészes volt most. Megnézem majd a Lidlből, köszönöm a tippet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly