2012. április 22., vasárnap

Pizza…sokadik verzió

Sokszor, sokféle képpen csináltam már. Most éppen a márciusi Good Food ihletett meg, szerintem egy nagyon klassz kis vékony, ropogós pizza lett az eredmény, de KáeMnek annyira nem jött be (pénteken vacsorára anyunak is ezt csináltam, neki határozottan bejött), bár a feltétekkel volt a legfőbb problémája. Szerintem majd másik feltéttel még kipróbáljuk, aztán ha úgysem, akkor lekerül terítékről…van másik recept. 


Pizza GF
15 dkg liszt
1 kk száraz élesztő
1 kk só
1 ek olívaolaj
1,25 ml langyos víz
A hozzávalókat összeforgatjuk….nem kell nagyon kidolgozni. Ezután hagyjuk megkelni, egy fél nap a legjobb, de pár óra is elég neki. Ezután lisztezett felületen formázzuk és búzadarával megszórt sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Innen már a szokásos módon jönnek a feltétek: nálam most a zúzott fokhagymával elkevert olívaolaj, erre a fűszeres tejföl, rá a hagyma és kolbász karikák, végül a karikára vágott mozzarella, na meg egy kevés reszelt trappista is. 200 fokon a sajt pirulásáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly