2012. április 15., vasárnap

Újhagymás raguleves

Vicces, mert amikor nincs kedvem főzni, akkor valahogy mindig az lesz a vége, hogy a konyhában kötök ki és többfogásos ebédet alkotok:) Na semmi szofisztikált, de nukufőzéshez képest komoly teljesítmény. És még finom is lett. Egy túrófánk kísérte, nem éppen vasárnaphoz méltóan, de nekünk nagyon bejött ez a duó. A levest egyébként a Good Food márciusi számának egy fotója ihlette, a végeredmény mondjuk kevéssé hasonlít a képre, de nem is ezt vártuk tőle.


Újhagymás raguleves
Hozzávalók:
1 ek olaj
2 szál újhagyma
20 dkg csirkemell
15 dkg krumpli kockára vágva
3 dkg kukorica
6 dkg zöldborsó
só, bors, tárkony
1 dl tejszín
1 tk keményítő
A hagymát karikára vágjuk és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, fűszerezzük és felöntjük vízzel. Puhulásig főzzük, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly