2012. január 23., hétfő

Túrófánk

Mert szezon van. Már készült egy szalagos változat, ezúttal ezt próbáltam ki. Mennyei lett és azért jelentősen gyorsabban megvan, mint a szalagos változat. Nekünk az alábbi adag elég sok lett, a felével bőven jóllaktunk volna, de ez már nem sokáig lesz így, hiszen Zsebi is egyre ügyesebben boldogul a cumin kivüli ételekkel is:)


Túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg túró (CH 9,3g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
2 tojás (CH 1,2g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
25 dkg liszt (CH 180,0g)
1 csomag vaníliás cukor (CH 10,0g)
A túrót villával alaposan összetörjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Forró - de nem a legmagasabb fokozaton dolgozó - olajba kanalazzuk, úgy, hogy a kanállal kissé el is lapítjuk. Aranybarnára sütjük. Porcukorral, lekvárral tálaljuk. Ha kihagyjuk a cukrot, akkor sós mártogatóssal is nagyon finom: mi megkóstoltuk fokhagymás tejföllel elkevert sajttal is.


CH összegző:
20 db összesen: 204,3 gramm
1 darab: 10,2 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly