2012. január 1., vasárnap

Banánkenyér

Volt két erősen barnuló banán, kevés citrom és narancshéj és némi igény valami édességre. Így született meg, aztán elég gyorsan el is fogyott:) 


Banánkenyér
20 dkg liszt (CH 144,0g)
5 dkg cukor (CH 50,0g)
fél csomag sütőpor (CH 0,0g)
1 csomag vaníliás cukor (CH 10,0g)
1 kk szódabikarbóna (CH 0,0g)
12,5 dkg margarin (CH 0,5g)
2 tojás (CH 1,2g)
2 érett banán (28 dkg - CH 67,8g)
5 dkg mazsola (CH 32,5g)
5 dkg kandírozott narancshéj (CH 37,2g)
5 dkg kandírozott citromhéj (CH 35,0g)
A margarint csipet sóval, és a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Összekeverjük a pépes banánnal, illetve a többi hozzávalóval. Zsírozott-lisztezett őzgerincformába simítjuk, majd 180 fokon sütjük…tűpróbáig, de viszonylag sok idő kell neki. 

CH összegző:
18 szelet összesen: 378,2 gramm
1 szelet: 21,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly