2012. január 6., péntek

Kevert kenyér

Anyósomat kértem meg, hogy adja elő nálunk is. Kvázi DNK, csak még annak is egyszerűsített változata. Az újévi csülköt kísérte, mint ott már említettem:) Nem rossz, de részemről (részünkről KáeMmel) még mindig dagasztott kenyér rajongók vagyunk:) Így hogy van dagasztógépem az sem sokkal macerásabb, mint az ilyen bekevert verziók, annál is inkább, mert ennyire sok idő azért nem kell neki:) 


Kevert kenyér
2,5 csésze liszt
1,3 csésze viz
1 kiskanál só, 
1 csipet/késhegynyi élesztő
A hozzávalókat éppen csak összekeverjük, majd letakarva állni hagyjuk. (legalább 10 óra kell neki, nálunk bő 15 órát állt). Másnap a lefedhető jénaival együtt melegítjük fel a sütőt 200 fokra. A jénait kikenjük kevés olajjal, majd beleöntjük a masszát. Lefedve bő 40 percet, fedő nélkül további 10-et sütjük. Majd kivéve vízzel megspricceljük, végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

A méréshez azt a boci bögrét használjuk, amiből még anno mind a hármunknak volt (van) egy-egy darab (Sógornőm, KáeM és én…egy boci csokis akcióban szereztük a fősulin, asszem tagadhatatlan, hogy sok csokit ettünk:P)
Az említett bocis bögre:)
Itt is elmaradt a pontos méregetés, így elmarad a CH számlálás is, de ne keseredjen el senki, aki emiatt látogatja a blogok, a továbbiakban, többnyire nem fog elmaradni:)

2 megjegyzés:

  1. szia,nem tudok emailt kuldeni a fenti linken,hogy tudlak elérni?
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Szia! A kicsivica04@gmail.com címre tudsz írni. Vica

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly