2012. január 18., szerda

Füstölt sajtkrémes kiflik

Liannát dicséri a recept és tényleg nagyon dicséri, mert mennyei:) Én csak fél adagot készítettem és 8 db kiflit alkottam belőle. Másnapra is finom volt, bár langyosan volt a legistenibb:) Állandó vendég lesz ezentúl…s biztos megér majd számtalan variációt.


Füstölt sajtkrémes kiflik
Hozzávalók: 
25 dkg liszt (CH 180,0g)
0,5 dl olaj (CH 0,0g)
fél kocka élesztő (CH 0,0g)
1 kk. só (CH 0,0g)
1,25 dl tej (5,8g)
Töltelék: 
10 dkg füstölt krémsajt (CH 1,5g)
8 dkg reszelt sajt (CH 1,3g)
A tetejére: 1 kis tojás, ízlés szerint reszelt sajt (CH 0,6g)
Az élesztőt a tejjel felfuttatom. A liszttel, sóval és olajjal összegyúrom, egy jól kezelhető tésztát fogunk kapni. Ezt letakarom és félreteszem 10 percre. Közben előkészítem a tepsiket sütőpapírral, a reszelt sajtot, a tetejére valókat. Aztán a cipót, kör alakúra nyújtom, megkenem a krémsajttal és megszórom a reszelt sajttal. 8 cikkre vágom és a szélesebbik végéről feltekerem kis kifli formára. Tojással megkenem, megszórom sajttal és mehet a papíros tepsibe. 200 fokon szép színűre sütöm!

CH összegző:
8 kifli összesen: 189,2 gramm
1 kifli: 23,7 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly