2012. január 11., szerda

Chapati - Indiai lepénykenyér

Ezúttal egy élesztőmentes lepénykenyér mellett döntöttem. Az indiai mondjuk kalandos volt, mert úgy volt, hogy kedden lesz és marhából készül, de az kicsit odaégett…bekapcsolva felejtettem, amíg sétálni voltunk. Szerencsére csak takarékon, így nem lett nagyobb gond, sőt, ha a Zsebgyerek, nem éppen az utcánk előtt alszik el, akkor simán hazaértünk volna még odaégés előtt, de így sétáltunk még egy kicsit. Na mindegy, a mai indiai spotán lett és amolyan fúziós magyarosan indiai, indiaian magyaros, tökéletesen elég…10 dkg húsból:P A chapati meg erősen hasonlatos az eredetire, csak kicsit kevesebb vaj kellett volna rá a végén. (nyilván, ha sikerült volna indiai búzalisztet szerezni még jobb lett volna...de fogok szerezni:))


Chapati
Hozzávalók:
20 dkg kenyérliszt (CH 144,0g)
só (CH 0,0g)
bő 1,0 dl víz (CH 0,0g)
Tetejére:
2 dkg vaj (CH 0,1g)
1 ek petrezselyemzöld (koriander nem volt kéznél - CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hogy ne ragadjon. Majd 4 golflabda méretű cipót formázunk belőle és lisztezett felületen kisodorjuk és 20 pervet pihenni hagyjuk. Száraz serpenyőben foltosra sütjük, majd a végén a megolvasztott vajban elkevert petrezselyemmel megkenjük.

CH összegző:
4 db összesen: 144,1 gramm
1 db: 36,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly