2012. január 7., szombat

Ördögi lasange

Igazából két étel összedolgozásából született. És komoly bókot kapott KáeMtől azzal, hogy "Egész finom volt, ahhoz képest, hogy lasange". Nálam osztatlan volt a siker:)


Ördögi lasange
10 lap lasagne tészta (18 dkg - CH 124,7g)
25 dkg darált hús (CH 1,0g)
5 dkg vaj (CH 0,3g)
1 közepes fej hagyma (10 dkg - CH 8,3g)
2 gerezd fokhagyma (kb 1 dkg - CH 2,6g)
80 g sűrített paradicsom (CH - 16,0g)
1 tk Erős Pista (CH 0,0g)
1 tk Piros Arany (CH 0,0g)
1,5 dl tejszín (CH 4,5g)
3,5 dl tej (CH 16,1g)
oregano, só, bors (CH 0,0g)
1 negyed zeller (5 dkg - CH 2,5g)
reszelt sajt (5 dkg parmezán + 10 dkg trapppista - CH 0,8g + 1,6g)
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsommal, az apróra vágott zellerrel és a tejszínnel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk az oreganot, majd óvatosan felöntjük a tejjel. Adunk hozzá 5 dkg reszelt parmezánt is és addig forraljuk amíg szépen besűrűsödik, ekkor megkóstoljuk és esetleg után ízesítjük (nem lesz nagyon sűrű, de nem gond, mert felszívja a tészta). A kivajazott jénai aljába teszünk egy kevés szószt, majd a tészta lapokkal befedjük a tálat, ismét szósz, ismét tészta, és még egyszer, úgy, hogy a tetejére szósz kerüljön. Erre szórjuk a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben légkeveréssel 25-30 perc alatt megsül, tetején a sajt szépen megpirul. Tálaláskor még frissen reszelt parmezánt szórhatunk rá:)

CH összegző:
4 adag összesen: 178,4 gramm
1 adag: 44,6 gramm

2 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest, hogy lasagne, nagyon guszta. Jú, ez vicc akart lenni.
    Imádom az olasz tésztás ételeket, így a lasagne-t is. De miért ördögi?

    VálaszTörlés
  2. @Hobbychef :) Mert ördögien csíp(ne), ha bekerülhetett volna a chili-karika is - ami sajnos elfogyott.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly