2012. január 28., szombat

Diós-meggyes kevert

Az alaptészta anyósom kevert süteménye, úgy nagyjából. Kicsit tuningoltam. Nagyon jól sikerült és jelentősen gyorsabban megvan, mint ez a verziója.


Diós-meggyes kevert
Hozzávalók:
3 tojás (CH 1,8g)
5 dkg xilit (4 ek - CH 50,0g)
10 dkg liszt (5 ek - CH 72,0g)
3 dkg dió (2 ek - CH 3,5g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
1 ek olaj (CH 0,0g)
15 dkg meggy (CH 16,5g)
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a összedolgozzuk a tojással és az olajjal. Zsírozott lisztezett formába simítjuk, végül a tetejét kirakjuk meggy szemekkel. 200 fokos sütőben 30 perc alatt sült készre nálunk.

CH összegző:
10 szelet összesen: 143,8 gramm
1 szelet: 14,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly