2012. január 4., szerda

Karfiolfőzelék

Régi munkahely környéki étkezdében ettem életemben először és eddig utoljára. Nem olyanra készítettem, mint ott volt, viszont meglepően finom lett. Máskor is porondra kerül majd. Bár nem tudom KáeM mit szólna hozzá, jelen esetben magamnak készült csak…ünnepi ebédként:P Na ja itt a 3X:)


Karfiolfőzelék
30 dkg karfiol (CH 11,7g)
só, bors (CH 0,0g)
víz (CH 0,0g)
1 dkg keményítő (CH 9,0g)
csipet pirospaprika (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
Az apróbb rózsákra szedett karfiolt sós, borsos vízben puhára főzzük. A tejszínt kikeverjük a keményítővel és a pirospaprikával, kevés főzővízzel eldolgozva adjuk a főzelékhez. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Sajtos puffanccsal tálaltam.

CH összegző:
2 adag összesen: 23,7 gramm
1 adag: 11,9 gramm
/Feltét nélkül értendő értékek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly