2012. január 29., vasárnap

Rózsaborsos sertéstokány

Vasárnap estére pogácsa félét szoktam alkotni, de most ez már elsütöttem szombaton és amúgy is komolyabbra vágytunk, mind a ketten. Előkapartam a kreativitásom maradékait és készült ez a finomság, nagyon jól sikerült.


Rózsaborsos sertéstokány
Hozzávalók:
30 dkg sertés karaj (CH 1,2g)
1 fej hagyma (5 dkg - CH 4,2g)
2 gerezd fokhagyma (0,5 dkg - CH 1,3g)
durvára tört rózsabors (CH 0,0g)
őrölt bors, só (CH 0,0g)
2,5 dl tejszín (CH 7,5g)
1 ek sertészsír (CH 0,0g)
A hagymákat a zsíron megfuttatjuk, hozzádobjuk a hosszúkás csíkokra vágott húst és fehéredésig kevergetjük. Fűszerezzük, majd a tejszínnel felöntve puhára főzzük. Ennyi idő alatt éppen kellően be sűrűsödik a mártás. Krokettel tálaljuk.

CH összegző:
3 adag összesen: 14,2 gramm
1 adag: 4,7 gramm
/Köret nélkül/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly