Az egész kínai vasárnap abból indult ki, hogy marhahúst akartak főzni. Ezt a receptet találtam meg Wang mesternél. Bevallom, ha kínaiul lett volna a recept, lehet, hogy jobban megértem és felfogom, de azért sikerült valamit alkotni. Nem is lett rossz és erősen hasonlított arra, amit az étteremben szoktunk enni, bár nem lett olyan omlós a hús. Egyébként a menü nem jöhetett volna létre az Asia bolt - ami végre méltó méretű helyen van és a helyi Tesco nélkül (utóbbinak elég bőséges a keleti konyhás alapanyag választéka):)
Szecsuáni marhahús
Hozzávalók:
20 dkg marhacomb (CH 1,2g)
7 dkg répa (CH 5,7g)
1 fej hagyma (8 dkg - CH 6,6g)
5 ml szójaszósz (CH 1,3g)
1 dkg keményítő (CH 8,5g)
1,5 dl víz (CH 0,0g)
0,5 dkg cukor (CH 5,0g)
1 csipet Nátrium-glutamát (CH 0,0g)
1 ek Erős Pista (CH 0,0g)
1 tk Rizsecet (CH 0,0g)
A keményítőt feloldjuk a vízben, hozzáadjuk a szójaszószt és bepácoljuk vele a vékony apróbb szeletekre vágott marhahúst. (Nálam 2 órát áztak benne, időnként megkevertem). A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a répát félkarikára. Ezután a wokban étolajat hevítünk, majd beledobjuk a húst és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, az Erős Pistát és ráöntjük a páclevet. Rádobjuk a cukrot, kicsit sózzuk, majd kevés rizsecetet adunk hozzá. A végén szórunk rá kevés nátrium-glutamátot.
CH összegző:
A teljes adag összesen: 23,3 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.