2012. április 2., hétfő

Burgonyás kenyér

Mostanában nem sikerül belőni a krumplipüré mennyiségét. Ezúttal is maradt egy méretesebb adag, nem akartam pogácsát, vagy ilyesmit, nem volt viszont itthon kenyér. Miért ne lehetne belőle egy jó kis kalács jellegű kenyérke…és lett:) Nagyon szép és finom is ráadásul. 


Burgonyás kenyér
Hozzávalók:
50 dkg burgonyapüré
50 dkg kenyérliszt
10 dkg puha vaj
1 tk só
fél kocka friss élesztő
1,5 tojás
1 dl tej

A tetejére fél tojás vízzel elkeverve.

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és hagyjuk duplájára kelni. Bőven lisztezett deszkán formázzuk (a burgonyapüré milyenségétől függően még vehet fel lisztet!), sütőzacskóba tesszük és a formában hagyjuk ismét megkelni. A vízzel elkevert tojással megkenjük, tetejét bevágjuk és 250 fokos sütőbe toljuk kb. 30 percre. Kiszedjük a zacskóból (óvatosan!!!!), rácson hagyjuk kihűlni..és megpróbáljuk kibírni, hogy ne szeleteljük fel és együk meg azonnal:P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly