2012. április 1., vasárnap

Rakott sertéscomb

A mai terv az volt, hogy komoly kínai menüsort adok elő és vendégül látjuk az A.&Cs. duót, de közbejött egy betegség, így a kínai rész csak a leves lett. Viszont a combból is kellett valamit alkotni. Ugyan csak vacsorára készült el, mert eléggé elteltünk a levessel, de nagyon jó kis fogás lett. Két nagyon bőséges, vagy három kisebb adagnak felel meg az alábbi mennyiség. Persze ez egy vicces meghatározás, mert nem mindegy mennyire éhes az ember, na meg az sem, hogy milyen általánosságban az étvágya…mi - mint már számtalanszor említettem - szerintem nem vagyunk kimondottan nagy étkű család.


Rakott sertéscomb
6 közepes krumpli
20 dkg sertéscomb
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej hagyma
só, bors, pirospaprika
20 dkg tejföl
0,5 dl tej
1 ek sertészsír
A krumplit megtisztítjuk és karikára vágjuk. Alaposan megmossuk, sóval és borssal összeforgatjuk, majd egy kizsírozott hőálló tál aljába öntjük - nem hátrány, ha kevés folyadék is kerül vele a tálba. Rászeleteljük a megtisztított fokhagymát. A húst vékony szeletekre vágjuk - szálára merőlegesen - tenyérrel jól ellapogatjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a krumplira fektetjük. Ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát. Majd betakarjuk a sóval, borssal, piros paprikával és némi tejjel elkevert tejföllel. Hideg sütőbe toljuk, majd 200 fokon 1 órát sütjük fóliával letakarva, majd további felet a fóliát levéve. Savanyúsággal - én céklával - tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly