2012. április 23., hétfő

Chilis sajtos sertéscomb

Majdnem ugyanaz. De mégsem, tényleg nem sokban tér el, de azért érdemel még egy bejegyzést mégis, mert azóta is nagy kedvenc és nem csak az én konyhámban;) A köret a szokásos recepttel készült krokett volt.


Chilis sajtos sertéscomb
Hozzávalók:
2 ek olaj
25 dkg sertéscomb
1 kisebb fej hagyma
1 dkg liszt
1 tk chilipehely
12,5 dkg füstölt sajtkrém
5 dkg reszelt ementáli sajt
1 dl tej
só, bors, oregano, szerecsendió, kurkuma
A húst felszeleteljük (szálára merőlegesen!) sózzuk és enyhén megkloffoljuk. Ezután az olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, átforgatjuk, majd megy a liszt, a sajtok és a tej. Mikor már összeolvadt minden, akkor visszakerülnek a hússzeletek és fedő alatt alacsony fokozaton addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Lehet, hogy kell kevés vizet hozzáadni. Naná, hogy krokettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly