Majdnem ugyanaz. De mégsem, tényleg nem sokban tér el, de azért érdemel még egy bejegyzést mégis, mert azóta is nagy kedvenc és nem csak az én konyhámban;) A köret a szokásos recepttel készült krokett volt.
Chilis sajtos sertéscomb
Hozzávalók:
2 ek olaj
25 dkg sertéscomb
1 kisebb fej hagyma
1 dkg liszt
1 tk chilipehely
12,5 dkg füstölt sajtkrém
5 dkg reszelt ementáli sajt
1 dl tej
só, bors, oregano, szerecsendió, kurkuma
A húst felszeleteljük (szálára merőlegesen!) sózzuk és enyhén megkloffoljuk. Ezután az olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, átforgatjuk, majd megy a liszt, a sajtok és a tej. Mikor már összeolvadt minden, akkor visszakerülnek a hússzeletek és fedő alatt alacsony fokozaton addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Lehet, hogy kell kevés vizet hozzáadni. Naná, hogy krokettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.