2011. szeptember 3., szombat

Csípős füstölt sajtos csirkemell

A délelőtt és a kora délutánt Győrben töltöttük. Bemutattuk a Dédimaméknak Zsebit:) Így természetesen ott is ettünk: Tejszínes zöldbableves és gyümölcsmártásos sült hús volt pirított darával. Na meg persze sütemény, mákos fajta;) Vacsorára viszont itthon kellett valamit alkotni. Mire hazaértünk Zsebi már nagyon éhes volt, így első körben őt etettük meg, aztán jött egy gyors kör a kék-fehér csíkos bótban, utána a következő szopi és fürdetés előtt elkezdtem készíteni a vacsorát, mire a gyerekecske bealudt, addigra pont el is készült a tökéletes vacsoránk (meg a holnapi ebédünk).


Csípős füstölt sajtos csirkemell
Hozzávalók:
2 ek olaj (CH 0,0g)
25 dkg csirkemell (CH 1,0g)
1 kisebb fej hagyma (7 dkg - CH 5,8g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
1 kicsi veszett erős zöld paprika (mint a képen, 4 g - CH 0,1g)
12,5 dkg füstölt sajtkrém (CH 1,9g)
5 dkg reszelt ementáli sajt (CH 0,8g)
1 dl tej (CH 4,6g)
só, bors, oregano, szerecsendió, kurkuma
1. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
2. Rászórjuk a fűszereket, majd a lisztet és kicsit tovább pirítjuk. 
3. Hozzáadjuk a karikára vágott csípős paprikát, a sajtokat és a tejet, majd alacsony fokozaton a hús puhulásáig főzzük.
4. Krokettel, esetleg rizzsel tálaljuk.

CH összegző:
4 kisebb adag összesen: 21,8 gramm
1 adag köret nélkül: 5,5 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly