2011. szeptember 19., hétfő

Tejszínes zöldbableves

KáeMtől örökölt nagymamánknál kóstoltuk. Nagyon tetszett pedig nem vagyok egy nagy zöldbab rajongó. Anyósomék mindenesetre mostani látogatásukra hozták a hozzávalókat és a receptet is kérésemnek engedve:) Hétfőn meg is főztem. Nagyon jól sikerült tartalmas leves, máskor is fogom készíteni. A Mamánál egyébként más zöldség is volt benne mikor kóstoltuk. 


Tejszínes zöldbableves
Hozzávalók:
20 dkg zöldbab (CH 13,6g)
1 közepes sárgarépa (4 dkg - CH 3,2g)
1 kis fej vöröshagyma (3 dkg - CH 2,5g)
1 marék zöldség zöldje, pár levél lestyán (CH 0,0g)
só, bors, piros paprika (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk az aprított zöldbabot és a karikára vágott sárgarépát is és tovább dinszteljük. Megszórjuk a fűszerekkel, majd kevés vizet öntünk rá és teatojásban hozzáadjuk a zöld fűszereket is. Mikor már kezdenek puhulni a zöldségek, akkor öntjük fel nagyobb mennyiségű vízzel. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk. 

CH összegző:
4 adag összesen: 22,3 gramm
1 adag: 5,6 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly