2011. szeptember 11., vasárnap

Gofri

KáeM a pénteki csapatépítőről egy recepttel tért haza (igazi gasztroblogger férj.)). Ma reggel pedig egy gofrisütővel, mert hogy eddig ilyennel nem rendelkeztünk. Reggelire már késő lett volna nekiállni, meg hát a vendégség ételeivel is voltam elfoglalva, így csak vacsoraként jött számításba. Tényleg nagyon jó a recept. Én az eredeti recepten kicsit módosítottam lévén nem egy egész cégnek sütöttem, meg kicsit el is néztem az eredeti receptet, így kimaradt a margarin, de igazából nem hiányzott;) Alább az eredeti receptet is megmutatom és itt is köszönet érte Editnek;)


Gofri
Hozzávalók:
13 dkg liszt (CH 99,2g)
1 tojássárgája (CH 0,6g)
2 tasak vaníliás cukor (CH 20,0g)
pici só (CH 0,0g)
1,6 dl tej (CH 7,4g)
1 tk sütőpor (CH 0,0g)
+ 1 tojásfehérje (fent számoltam vele)
1. A hozzávalókat kézí habverővel összedolgozzuk, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. 
2. Forró gofri sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk.

CH összegző:
A teljes adag összesen (30 db a képen látható szívecske): 127,2 gramm
1 db <3: 4,2 gramm

2 megjegyzés:

  1. Egyik kép csodásabb mint a másik

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Köszi:) Pedig kicsit kevesebb idő jut a fotózásra, vagyis inkább a beállításokra;)

    VálaszTörlés

Printfriendly