2011. szeptember 11., vasárnap

Hagymalekváros sertés karaj

Megláttam és megszerettem, rögtön tudtam, hogy ez lesz a vasárnapi vendégvárós finomság. Már csak a hagymalekvárnak kellett előre elkészülnie;) Nagyon jól sikerült és a vendégeknek is ízlett:)


Hagymalekváros sertés karaj
Hozzávalók:
8 szelet sertés karaj (65 dkg - CH 2,6g)
17 dkg reszelt füstölt sajt (CH 2,7g)
1 ek zsír (CH 0,0g)
só, frissen őrölt bors (CH 0,0g)
1 ek dijoni mustár (CH 0,0g - legalábbis érdemben nem sikerült lemérni)
hagymalekvár (CH 110,3g)
1. A húst sózzuk, borsozzuk és enyhén megkloffoljuk. 
2. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd belefektetjük a hússzeleteket és megkenjük őket mustárral. Tetejére kanalazzuk a hagymalekvárt, majd megkoronázzuk a sajttal. A két sor hússzelet közé behalmozzuk a fűszerezett krumplikockákat.
3. Letakarva 200 fokon fél órát sütjük, majd a takarást levéve rápirítjuk a sajtot.

CH összegző:
A teljes adag (krumpli nélkül): 115,6 gramm
1 szelet hús: 14,5 gramm

2 megjegyzés:

  1. Bocsi, hogy rákérdezek, de nálam sajna szokott néha nyersre sikerülni az étel, tuti elég a karajnak a 30 perc letakarva?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kriszti! Hát ez nyilván erősen sütő függő;) Ha bizonytalan vagy, akkor menjen esetleg kevés víz alá a sütés elején - tényleg kevés - és legyen 45 perc letakarva. Ha nagyon vizes a hús, akkor előfordulhat, hogy marad rajta némi lé, amikor leveszed a fóiát, de ez a pirítás alatt el kell tűnjön. Egyébként a vékonyra szeletelt - kb. 1 - 1,5 cm - megkloffolt karajnak bőven elég kell legyen ennyi idő.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly