2011. szeptember 18., vasárnap

Chilis-diós karaj

Stahl 30 perces receptjei közül való, persze némileg rajta hagytam a lenyomatomat. Nem lett rossz, megettük, de nem került fel a kedvencek listánkra. Eleve kevesebb mézet tettem, de még így is nagyon édesnek ítéltük. 


Chilis-diós karaj (Stahl 30 perces)
Hozzávalók:
4 szelet karaj (35 dkg - CH 1,4g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
3 dkg vaj (CH 0,1g)
1 ek. konyak (Metaxa volt itthon - CH 0,0g)
1 hüvelykujjnyi gyömbérdarab (1 tk őrölt - CH 0,0g)
2 gerezd fokhagyma (3g - CH 0,8g)
1 kis chilipaprika (8 chili karika - CH 0,0g)
egy marék dió (2 dkg - CH 2,3g)
1 ek. méz (2 dkg - CH 16,2g)
1,5 dl tejszín (CH 4,5g)
bors, só (CH 0,0g)
A diót durvára vágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félre rakjuk. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, enyhén megkloffoljuk. Forró olajon mindkét oldalát megsütjük (2-2 perc). Rádobjuk a vajat és félig lefedve 10 perc alatt megpároljuk. Ezután kiszedjük és letakarva melegen tartjuk. A zúzott fokhagymát, a gyömbért és a chili paprikát, majd a konyakot beletesszük a serpenyőben, hozzáadjuk a mézet, a diót és tejszínt is. Felforraljuk, majd visszatesszük a hússzeleteket (levével együtt), és összeforraljuk. Esetleg sózzuk, ha szükségesnek érezzük. Krokettel tálaljuk. 

CH összegző:
4 szelet összesen köret nélkül: 25,3 gramm
1 szelet köret nélkül: 6,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly