2011. szeptember 5., hétfő

Graham zsemlevekni

Ha bolti kenyér, akkor általában zsemlevekni, mert nekünk éppen méretes és mert a helyi csikosban elég jót is sütnek. De ezuttal nem volt kedvem boltba menni, viszont kenyér egy szem sem volt itthon. Hát gondoltam itt az ideje, hogy ismét süssek valamilyet. Ha már házi, akkor legyen kicsit egészséges, meg persze kicsit más, mint szokott. Nagyon jól sikerült. (Tapasztalat: másnap is tökéletesnek bizonyult)


Graham zsemlevekni
Hozzávalók:
2 dl víz (CH 0,0g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
7,5 g szárított kovász (én DMben vettem - CH 0,0g)
3 g barna cukor (CH 2,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
csipet aszkorbinsav (CH 0,0g)
20 dkg BL 80 liszt (CH 152,0g)
13 dkg graham liszt (CH 83,0g)
1 dkg burgonyapehely (CH 7,1g)
1. A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk. Majd hagyjuk duplájára kelni.
2. Hat felé vágjuk a megkelt tésztát és megformázzuk a bucikat. Kis pihentetés után sütőzacskóba tesszük őket, úgy hogy éppen összeérjenek.
3. Hagyjuk ismét megkelni, majd pengével bevágjuk a bucik tetejét, majd lezárjuk a zacskót.
4. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
Az egész kenyérke: 244,0 gramm
1 buci: 40,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly