2011. szeptember 9., péntek

Füstölt sajtos túrós pogácsa

Volt egy kis maradék túró, meg kis maradék füstölt sajt...pogácsává lényegült. KáeM viszont nem érkezett haza vacsorára, így - szokásomhoz híven - a szomszédokat boldogítottam vele:) Egyenlőre nem dobáltak meg a megszáradt darabokkal, de lehet, hogy még szárítják:P


Füstölt sajtos túrós pogácsa
Hozzávalók:
15 dkg vaj (CH 0,6g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
30 dkg liszt (CH 228,9g)
1 tojás fele (CH 0,6g)
15 dkg túró (CH 5,6g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
15 dkg reszelt füstöl sajt (CH 2,4g)
Tetejére: a másik fél tojás
A hozzávalókat összedolgozzuk a sajt kivételével. 
2. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és megszórjuk a sajt felével. Összehajtogatjuk. Majd ezt megismételjük még egyszer.
3. Letakarva duplájára kelesztjük. 
4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük.
5. 200 fokon pirulásig sütjük.

CH összegző:
32 db összesen: 241,9 gramm
1 db: 7,6 gramm




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly