2011. szeptember 9., péntek

Csőben sült tészta

Általában nem okoz gondot, hogy eltaláljam a szükséges mennyiséget adott fogásból (ha meg mégsem, akkor a szomszédok jól járnak;) - persze lehet, hogy ők ezt nem így értékelik:P), nos a pörköltnél ez nem igazán szokott sikerülni. S nem mindig van kedvem a szokásos hasznosítási módokhoz, mint gulyások, húsos pite. Így most tésztaöntet lett belőle, bár meg kellett állapítsam, hogy a sült tésztákat kevésbé kedvelem.


Csőben sült tészta
Hozzávalók:
20 dkg tészta (CH 144,0g)
2 adag sertés pörkölt (CH 6,8g)
8 dkg paradicsompüré (CH 16,0g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
1. A tésztát forró sós vízben kifőzzük.
2. A pörköltet összeforraljuk a paradicsompürével (ízlés szerint fűszerekkel), majd a késes robotgéppel összeaprítjuk. Végül a kifőtt tésztával összeforgatjuk.
3. Egy kikent formába simítjuk a szószos tésztát. 
4. A tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk.
5. 200 fokon a sajtos mártás pirulásáig sütjük.

CH összegző:
4 kis adag összesen: 179,6 gramm
1 adag: 44,9 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly