2011. szeptember 10., szombat

Pikáns sertés tarja

Tartalmas reggeli után viszonylag lassan éheztünk meg. Bár azért szívesen ettünk volna korábban is, de az IKEA és az új étkező asztal beszerzése elhúzódott kicsit, így vacsora lett az ebédből. Konkrétan cigánypecsenyét terveztem, de nem kaptunk hozzá értelmes szalonnát, így jött a kreatívkodás és ennek eredménye lett az alábbi finomság, ami tetszett annyira, hogy máskor is előszedjük majd...ha eszünkbe jut:)


Pikáns sertés tarja
Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja (45 dkg - CH 1,4g)
4 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
1 ek Erős Pista (CH 0,0g)
1 ek csemege Piros Arany (CH 0,0g)
2 dkg liszt (CH 15,3g)
3 dkg sertészsír (CH 0,0g)
víz (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
1. A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd enyhén megkloffoljuk.
2. A zúzott fokhagymát, az Erős Pistát és a Piros Aranyat összekeverjük, majd egy ecset segítségével bekenjük a hússzeletek mindkét oldalát.
3. A lisztbe mártott szeleteket a felforrósított zsiradékon hirtelen megsütjük, majd kevés vizet aláöntve, letakarva puhára pároljuk. Figyelem a liszt miatt könnyen odakap, így időnként meg kell keverni és esetlegesen a vizet is pótolni kell.

CH összegző:
Az egész adag összesen: 19,3 gramm
1 szelet köret nélkül: 4,8 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly