2011. szeptember 11., vasárnap

Ropi

Előre elkészíthető sós rágcsálnivalót kerestem, mert nem akartam mindent ma reggel készíteni. Így ez szombaton este sült meg, de a tésztát már pénteken begyúrtam. Remek lett és elég gyorsan fogyott, főleg a gyerekek szerették nagyon. Mindenesetre köszönettel felvettem a repertoárba.


Ropi
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 228,9g)
12,5 dkg margarin (CH 0,5g)
1 tk só (CH 0,0g)
1,5 ek ecet (CH 0,0g)
3 ek hideg víz (CH 0,0g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
Tetejére tojás és magok (CH 0,6g)
1. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk (a tejfölre nem biztos, hogy szükség van!). Ezután becsomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, majd vékony csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
3. Tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk, végül 180 fokon arany színűre sütjük.

CH összegző:
Teljes adag összesen (132 db): 231,9 gramm
1 db kb: 1,8 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly