2012. április 6., péntek

Graham burgonyás kenyér

Álmomban nem hittem volna, hogy lesz valaha olyan, hogy azért gyártok krumplipürét, hogy reprodukáljak egy maradékhasznosítós receptet. Hát a múltkori kenyérke annyira talált, hogy most elkészült ismét. Graham változatban, s ha lehet ez még jobb lett, mint a korábbi. A receptben nem sok változás van, de azért álljon itt ezen verzióban is, mert igazán megérdemli. Időben egyébként egy határozottan gyors kenyér, mert kettő körül álltam neki (akkor még a krumplipürének) és mostanra már lassan már el is felejtettük a vacsorát…persze nem vártuk meg míg kihűlt:)


Graham burgonyás kenyér
Hozzávalók:
50 dkg burgonyapüré
25 dkg kenyérliszt
25 dkg graham liszt
10 dkg puha vaj
1 tk só
fél kocka friss élesztő
1,5 tojás
1 dl tej
A tetejére fél tojás vízzel elkeverve.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és hagyjuk duplájára kelni. Bőven lisztezett deszkán formázzuk (a burgonyapüré milyenségétől függően még vehet fel lisztet!), sütőzacskóba tesszük és a formában hagyjuk ismét megkelni. A vízzel elkevert tojással megkenjük, tetejét bevágjuk és 250 fokos sütőbe toljuk kb. 30 percre. Kiszedjük a zacskóból (óvatosan!!!!), rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly