2009. április 23., csütörtök

Első próbálkozás: Illatos omlós csirke

Mivel nem érkezett válasz a felhívásomra, hát utána kutattam kicsit, s az NLC-n irogató Yali receptjét választottam, aki elég autentikus forrásnak tűnt, hiszen kínai a férje és van éttermük is.

A kész csirke nagyjából hasonlított a múlt heti Wang mesternél elfogyasztotthoz, de azért nem ugyanaz. Szóval kísérletezés következik.


Yalit idézve, így készült:
A gyorsbüfés illatos-omlós csirke következőként készül:)
A csirkemell szeleteket sózod, (lehet enyhén borsozni is) étkezési keményítőt kevés vízzel kikevered és ebbe forgatod a csirkemellet. Bő forró olajban sütöd, sütés, csepegtetés után szeletekre vágod.


Hozzá chilis tojásos rizst csináltam: ami annyiban különbözött a normál rizstől, hogy még a főzés előtt került bele chili. Majd készült egy tojás rántotta és mikor kész lett a rizs, akkor ezt is beleforgattam, ahogy további adag chilit is, hogy kicsit pirosas színe legyen. Nem lett rossz, de nem hasonlított az éttermi tojásos rizshez:)

6 megjegyzés:

  1. Szia Vica!

    Éttermi tojásos rizs a következőképpen készül:
    (ha van wokod azt használd, ha nincs szerezd be!!!)
    Főzd meg a jázminrizst, só nélkül: Egy kis edénybe tegyél rizst és annyi vizet, hogy kb 3 ujjnyira ellepje. Ha felforrt, csináld kisgázra, és fedd le. Kb 10 perc alatt kész.
    Kevés olajat hevítesz a wokban vagy serpenyőben, majd beleütsz 1-2 tojást. Gyorsan elkavarod. Beleöntöd a kész rizst és woklapáttal vagy fakanállal szétnyomkodod, hogy a maradék nedvesség is kijöjjön belőle. Megsózod, összekevered, pirítod egy kicsit, végén tehetsz rá még apróra vágott fokhagymát. A legvégén jön rá a kínai só de ez elhagyható.

    Én Wang mestertől tanultam, személyesen.

    VálaszTörlés
  2. Huha! Köszönöm szépen. Az illatos omlós csirke receptet nem árulta el? Vagy nem tudod kideríteni?:D Telhetetlen vagyok ám:DDD

    VálaszTörlés
  3. Utánajárok jó? Hamarosan jelentkezem!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm:) Tündér vagy;) De tényleg.

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    nem felejtettem ám el, csak kicsit sokáig tartott, mert találtam a neten is receptet, de meg kellett tudnom igaziak-e.
    Szóval, a csirkéket keményítős vízbe áztasd pár percig. , kicsit sózd meg, és a bundája pedig tojásfehérjével elkevert keményítő. Így már olyan lesz, amilyen az étteremben.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Köszönöm szépen. Ki fogom próbálni hamarosan és be is számolok róla majd itt. Tényleg nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly