Mivel nem érkezett válasz a felhívásomra, hát utána kutattam kicsit, s az NLC-n irogató Yali receptjét választottam, aki elég autentikus forrásnak tűnt, hiszen kínai a férje és van éttermük is.
A kész csirke nagyjából hasonlított a múlt heti Wang mesternél elfogyasztotthoz, de azért nem ugyanaz. Szóval kísérletezés következik.
A kész csirke nagyjából hasonlított a múlt heti Wang mesternél elfogyasztotthoz, de azért nem ugyanaz. Szóval kísérletezés következik.
Yalit idézve, így készült:
„A gyorsbüfés illatos-omlós csirke következőként készül:)
A csirkemell szeleteket sózod, (lehet enyhén borsozni is) étkezési keményítőt kevés vízzel kikevered és ebbe forgatod a csirkemellet. Bő forró olajban sütöd, sütés, csepegtetés után szeletekre vágod.”
Hozzá chilis tojásos rizst csináltam: ami annyiban különbözött a normál rizstől, hogy még a főzés előtt került bele chili. Majd készült egy tojás rántotta és mikor kész lett a rizs, akkor ezt is beleforgattam, ahogy további adag chilit is, hogy kicsit pirosas színe legyen. Nem lett rossz, de nem hasonlított az éttermi tojásos rizshez:)
Szia Vica!
VálaszTörlésÉttermi tojásos rizs a következőképpen készül:
(ha van wokod azt használd, ha nincs szerezd be!!!)
Főzd meg a jázminrizst, só nélkül: Egy kis edénybe tegyél rizst és annyi vizet, hogy kb 3 ujjnyira ellepje. Ha felforrt, csináld kisgázra, és fedd le. Kb 10 perc alatt kész.
Kevés olajat hevítesz a wokban vagy serpenyőben, majd beleütsz 1-2 tojást. Gyorsan elkavarod. Beleöntöd a kész rizst és woklapáttal vagy fakanállal szétnyomkodod, hogy a maradék nedvesség is kijöjjön belőle. Megsózod, összekevered, pirítod egy kicsit, végén tehetsz rá még apróra vágott fokhagymát. A legvégén jön rá a kínai só de ez elhagyható.
Én Wang mestertől tanultam, személyesen.
Huha! Köszönöm szépen. Az illatos omlós csirke receptet nem árulta el? Vagy nem tudod kideríteni?:D Telhetetlen vagyok ám:DDD
VálaszTörlésUtánajárok jó? Hamarosan jelentkezem!
VálaszTörlésKöszönöm:) Tündér vagy;) De tényleg.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésnem felejtettem ám el, csak kicsit sokáig tartott, mert találtam a neten is receptet, de meg kellett tudnom igaziak-e.
Szóval, a csirkéket keményítős vízbe áztasd pár percig. , kicsit sózd meg, és a bundája pedig tojásfehérjével elkevert keményítő. Így már olyan lesz, amilyen az étteremben.
Szia! Köszönöm szépen. Ki fogom próbálni hamarosan és be is számolok róla majd itt. Tényleg nagyon köszönöm.
VálaszTörlés