2009. április 3., péntek

Top 10 alapanyag

Úgy látszik ma ilyen fecsegős napom van, mert ha játék, akkor nem maradhatok ki. Gasztromami felhívására válaszolva, alább az én 10es listám.




1. Burgonya/krumpli/pityóka/kolompér – lényegében minden formában szeretem, szeretjük. Imádom, hogy ennyire sokoldalúan hasznosítható.

2. Hagymák (Fokhagyma, vöröshagyma, lilahagyma) - nem tudom külön bontani őket, mert tényleg holtversenyben dobogósak.

3. Csirkemell – be kell vallanom, hogy ha rajtunk múlna, akkor a csirkéknek csak melle lenne. A kedvenc húsfajta, ezt is azért szeretem, amellett, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, mert nagyon sokoldalú.

4. Paradicsompüré, -lé és hámozott konzerv – előbbi aranyfácán (nagyon szerencsés esetben házi), utóbbi Nagymama gyártmánya, utolsó pedig Mutti csakis.

5. Tejföl – 950g-os kis vödröst tartok otthon, ha visszafogjuk magunkat, akkor szűken elég egy hónapig (nem szoktuk visszafogni magunkat:P).

6. Aszalt gyümölcsök – süteménybe ritkábban, csak úgy enni, szinte bármikor.

7. Indiaihoz alapanyagok – mindig van otthon minden hozzá, hogy bármikor el tudjam készíteni.

8. Száraz tészta több formában – mert nagyon gyorsan nagyon finomat lehet belőle alkotni, végtelen kombinációban.

9. Extra szűz olíva olaj – nincs mit hozzáfűznöm.

10. Liszt – ez most, hogy itthon sütöm a kenyeret, került ennyire előtérbe.

+1. Fűszerek – nem hagyhatom ki, mert nagyon szeretem a fűszereket, s én ebből a szempontból a sót is annak tekintem, a legalapabb fűszernek.

Először nehezen jöttek az ötletek, aztán meg alig bírtam kiválasztani, hogy mi legyen végülis a top 10. Ahogy Poly is írja, egy lakatlan szigetre, nem ez lenne a listám.



/Kép innen/

1 megjegyzés:

  1. Szia KiVi!

    Köszi hogy játszottál! Ugye hogy nem is olyan egyszerű? :-)
    Gasztromami

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly