2008. október 20., hétfő

Lakodalom volt a mi utcánkban




Kicsit korábbra terveztem ezt a bejegyzést, de most sikerült pár gasztro jellegű képet is vadászni hozzá.

Október 11-én, szombaton tartottuk a templomi esküvőnket és a lakodalmunkat. Mutatok néhány titokzatos képet:)













Egy kép a különleges csokorról, ami bármennyire is élőnek látszik nem az. Agyagvirág:)




Továbbá próbálom kicsit gasztronómiai szempontból értékelni a nagy napot. Az étteremhez - Csónakház Százhalombatta - ajánlás útján jutottunk el. A tervezés szervezés szakaszában nagyon korrektül álltak hozzánk, ígéretet tettek minden kérésünk/kívánságunk megvalósítására. Sajnos azért a valóságban az ígéret nem volt szép szó. A vacsorák nagyon finomak, ízletesek voltak, de a kiszolgálás és az egyéb kapcsolódó szolgáltatások messze elmaradtak az elvárt és megígért színvonaltól. :( Kellemes csalódás volt, hogy a tulajdonos nem számolgatott és nem fillérezett, nagyon korrekt árat mondott a végén. A fizetés után természetesen azért hangot adtunk az elégedetlenségünknek, s előtte a fizetésnél olyat tettünk, amit még sosem: nem adtunk borravalót.



Próbáltam képeket összevadászni a menü különböző részeiről, több kevesebb sikerrel az alábbiakra jutottam (nem voltam igazi vérbeli gasztroblogger menyasszony, mert elfelejtettem a fotósok figyelmét felhívni, hogy ilyen jellegű extra kérésem lenne):



A meggylevesről még sikerült egy miniatűrt találni:




A meleg előételként tálal Hortobágyi húsos palacsinta viszont nem került fotózásra:(

Végül a sültes tál következett, rajta rántott sertés szelet, sajttal-lilahagymával-szalonnával töltött csirkemell, rántott sajt és gomba, továbbá bajor csülök. Köretként steak burgonya és párolt rizs volt. Ezenkívül tartár mártás és vegyes saláta:


Desszertként vegyes házias ízű édes és sós aprósüteményeket kínáltunk, illetve az étteremtől kaptunk ajándékba egy nagyon gusztusos gyümölcstornyot:






Kilenc órakor pedig betolták a három emeletes tortát eperkrém, eszterházi és fekete erdő ízben:

Kiegészítés képpen pedig az egyedi nászpár közelről:


Éjféli vacsorának pedig svédasztalon tálaltak harcsapaprikást juhtúrós sztrapacskával, amiről szintén nem sikerült képet vadászni, és még a másnap otthon ebédnek fogyasztott maradékot sem fotóztam le én botor, de nagyon gusztusos volt és isteni finom is…pedig én nem is szeretem a halat.

2 megjegyzés:

  1. Ezúton is sok-sok boldogságot kívánok! :-)

    Ki nem találnátok melyik kaja fogott meg leginkább: a harcsapaprikás sztrapacskával... hiába, értékelem én az extravagáns ételeket, de ilyenekkel mindig le lehet venni a lábamról. :-D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Balázs!
    Köszönjük szépen:)
    A Harcsakpaprikás esküvői menüben elég extravagánsnak számított;) Sajnálom, hogy képen nem sikerült megmutatni, bár a finomságát úgy sem tudtam volna visszaadni.
    Vica

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly