2008. október 20., hétfő

Vöröslencsekrém

Klasszikusan általában szilveszterkor szoktam készíteni ezt a kenyérrevalót. Egy kedves ismerősünknél ettünk először – nem szilveszterkor - és meglepő módon annyira ízlett az én amúgy általában húsevő páromnak, hogy azonnal elkértem a receptet. A képen éppen a dnk kísérője volt. Paradicsom karikával isteni hideg vacsora bármikor. A receptje igazándiból semmi extra, pontos mennyiségeket nem tudok hozzá, érzésre szoktam, meg ízlelésre:


Vörös-lencse krém
A vörös lencsét annyi vízben megfőzzük, amennyit felvesz – figyelni kell rá, hogy mikor puhul meg, bár esetünkben az sem árt, ha kicsit szétfő. Majd apróra vágott hagymával, vajjal, sóval, borssal összeturmixoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly