2008. október 28., kedd

Kínai ananászos csirke

Tegnap vacsorára a szomszédos hentesnél vásárolt kolbászt ettük, természetesen megsütve. Nagyon finom volt, máskor is fogok venni, erről viszont nem tudok ennél komolyabb bejegyzést alkotni, hát jöjjön ismét egy várakozó:

Vasárnap volt és én teljes ötlethiányban szenvedtem, viszont ettem volna valami különlegeset, ami nem magyaros, de éppen az indiai ízekre sem vágytam. Hát keresgéltem a neten és akkor akadtam erre a receptre:




Kínai ananászos csirke
Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell filé, 1 konzerv ananász lecsepegtetve, 4-5 ek. liszt, kevés olaj, só, őrölt fehérbors, 1 dl ananászlé, 3 ek. citromlé, 2 dl száraz fehérbor, 1 kk. szójaszósz (elhagyható), 1 kk. kristálycukor, 1 ek. kukoricaliszt
Elkészítés: A lebőrözött melleket szárazra törölgetjük és egyenlő nagyságú, kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Meghempergetjük a husikat a lisztben, és kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész (nem kell teljesen készre sütni, csak legyen már színe), hozzáöntjük az ananászlevet, a lecsepegtetett ananászkockákat, a citromlevet, a bort, a cukrot és a szójaszószt. Jól elkeverjük, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Túl hígnak találtam, ezért a végén egy kis maradék ananászlével kikevertem egy ek. kukoricalisztet és besűrítettem vele kicsit a mártást. Párolt rizzsel tálaltam.

Minden szándékom ellenére sem tudtam a fenti recept szerint elkészíteni, mert néhány hozzávaló hiányzott, amiket a szomszédos kisboltból lehetetlen volt beszerezni, viszont éhesek voltunk, nem volt idő nagyobb bevásárlásra indulni. Szóval, ami kimaradt: ananászkonzerv –az orrom elöl vitték el az utolsót, szójaszósz…igazából a többi hozzávaló rendelkezésre állt, szóval annyira nem sokat módosítottam rajta.:) Viszont arra már nem emlékszem, hogy honnan másoltam a receptet, így hát nem tudok forrást megjelölni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly