2008. október 26., vasárnap

Francia saláta


Ma vettünk egy lávaköves asztali grillt, ami raclette sütő is egyben. A grill funkciót mindjárt ki is próbáltuk. Sima fokhagymásan pácolt csirkemellet sütöttünk rajta...nagyon finom lett. Hozzá pedig kísérőként francia salátát készítettem.


Francia saláta
Hozzávalók: francia saláta alap, vagy sárgarépa+fehérrépa+krumpli+zöldborsó+kukorica - előbbi három apró kockára vágva, majonéz, tejföl, só, fehér bors, mustár, alma, csemege uborka
A francia saláta alapot sós vízben puhára főzzük, közben elkészítjük a mártást: a majonézt elkeverjük a tejföllel, mustárral, sóval, borssal. Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott csemege uborkát és almát. Ha puha a többi zöldség akkor leszűrjük őket és hagyjuk kihűlni, majd azt is hozzákeverjük, behűtjük, végül jól megesszük.
Én most fele tejföl fele joghurttal csinálta és nagyon kevés majonézzel (bolti tubusos, ilyen kis mennyiségben nem is lehet kikeverni).

Ráadásként képek a grillről: dobozban-használat közben - a kész húsról:


A raclette tesztelése még kicsit várat magára, mert még kutakodnom kell kicsit a témában:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly