2008. október 1., szerda

Kókuszgolyó

Ezt az örök klasszikus, ami gyakori előfordulása ellenére – számunkra – megunhatatlan. Ha nincs ötletem/időm/kedvem és érkeznek hozzánk vendégségbe, vagy mi megyünk valahová, ahová vinni szeretnék valamit, akkor biztos, hogy ez lesz az. Ami számomra meglepő élmény volt például, hogy egyrészt még sosem maradt meg, másrészt olyan vendégségben is, ahol ennél sokkal, de sokkal komolyabb/elegánsabb sütemények voltak, ott is ez fogyott el először.


Mivel magunk is nagyon szeretjük ennek a hozzávalóit mindig tartom otthon, hogyha esetleg nagyon megkívánnánk, akkor gyorsan össze tudjam dobni. Mint az a receptben látható lesz én nem teszek a közepébe meggyet. Ez úgy alakult ki, hogy egyszer nem volt otthon, aztán többször már nem akartam meggyel csinálni, még senki nem hiányolta belőle. ;)





Kókuszgolyó
Hozzávalók: 20 dkg háztartási darált keksz, 5 dkg dió – elhagyható, ilyenkor több keksz, 20 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 2 ek lekvár, 2 cs. vaniliás cukor, 10 dkg margarin, elkeverve, felolvasztva 3 ek. tejben
Elkészítés: Fentieket jól összedolgozzuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk belőlük és végül megforgatjuk kb. 5 dkg kókuszreszelékben. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés:

  1. Alaprecept. :) Nem is értem miért nem szerepelt még az oldalon. Én mindig teszek 2-3 evőkanál kókuszreszeléket a tésztába is (csak mértékkel, mert ha túl sok kerül bele, akkor nehezebben áll össze a tészta), és ha van otthon akkor kókusz aromát, ha pedig nagyon puccosan akarom csinálni, akkor sima tej helyett kókusztejet rakok bele. Arra figyelni kell, hogy más a kókusztej zsírtartalma, ezért esetenként több margarin kell a tésztába. A meggy nálam elmaradhatatlan tartozék. :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Balázs! Egyszerű az ok a késői debütálásnak, nem érem utol magam:) Kicsit bedarált most a szervezés;)
    A tippeket pedig köszönöm, meg fogom próbálni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly