2008. október 3., péntek

Teri túrós

Ismét egy olyan recept, amit még otthonról hoztam magammal, de számos verzióját találtam meg már a neten azóta. Személy szerint egy barátnőm anyukájától kaptam a receptet, amit azóta is ugyanúgy készítek.
A süti érdekessége, hogy ha nincs sok időm készülni egy vendégvárásra – tehát mondjuk csak néhány órával, vagy alig egy nappal előbb tudom meg a vendég érkezését – akkor 90%, hogy ezzel a süteménnyel fogom várni. Az oka is nagyon egyszerű, mégpedig, hogy minden hozzávalót tartok otthon mindig. Persze ez igaz a klasszikus kókuszgolyóra is, de hát azért mégiscsak más.


Teri túrós
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, fél csomag sütőpor, 1 tojássárgája, 2 kanál kakaó. Ezt linzertésztaként összegyúrjuk, 2 cipót formázunk a tésztából, és hűtőbe tesszük.
Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 4 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor Þ ezeket összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáadjuk a 4 tojás habbá vert fehérjét.
A hűtőből kivesszük az egyik cipót, zsírozott, lisztezett tepsibe reszeljük, a tetejére simítjuk a tölteléket, erre ráreszeljük a másik cipót és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly