2011. november 6., vasárnap

Gesztenyekrémes torta

Nem szerettem volna cukrászdából a tortát a keresztelőre, így egyértelmű volt, hogy én fogom sütni. További sütiket rendeltem a Sógornőmtől (aki még pluszban egy kalandos sóssal is meglepett) és anyukámtól is. A torta szerintem elég jól sikerült, bár annyira bőséges volt az ebéd, hogy kevéssé voltunk akkor és ott ráhangolva az édességre. A recepthez az ötletet, Kati nagynénémtől tanult sütemény adta.


Gesztenyekrémes torta
Hozzávalók -piskóta:
6 tojás (CH 3,6g)
6 kanál liszt (12 dkg - CH 91,6g)
6 kanál cukor (12 dkg - CH 119,8g)
A tojások fehérjét a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat is. Végül alacsonyabb fokozaton keverve a lisztet is apránként. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában sütjük. 200 fokon, a sütőajtót nem nyitogatva kb. 20 perc alatt elkészül. (Új kedvencem a kerek sütőpapír, valami euroshop félében találtam rá;))

Hozzávalók-gesztenyekrém:
37,5 dkg gesztenyemassza (Maroni Bio verzió - CH 165,4g)
6 dkg vanília puding (CH 54,6g)
6 dl tej (CH 27,6g)
20 dkg vaj (CH 0,8g)
A pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a pudingot is.

A kész és kihűlt piskótát két felé vágjuk és megtöltjük a krém felével. A másik felével pedig kívülről vonjuk be. Persze lehetett volna cizelláltabb dekorációt tenni rá, de nekem erre sem energiám, sem kreatív ötletem nem akadt éppen.


CH összegző:
16 szeletes torta összesen: 463,4 gramm
1 szelet: 29,0 gramm
(Nálunk igazából több szelet lett belőle;))

1 megjegyzés:

  1. Egyszerű,nagyszerű,csodálatos!Köszönet a remek receptért,már többször megsütöttem. ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly