2011. november 27., vasárnap

Mézesbáb süti

Erika jóvoltából van szuper kis formám. A formához adott receptet készítettem el. Nem lett rossz, de részemről, valami mézesebb történetet jobban értékeltem volna..szóval fogok kísérletezni:)


Mézesbáb süti
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
12,5 dkg vaj (CH 0,5g)
12,5 dkg barna cukor (CH 121,8g)
1 csipet só (CH 0,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
fél tk őrölt fahéj (CH 0,0g)
fél tk őrölt szegfűszeg (CH 0,0g)
késhegynyi sütőpor (CH 0,0g)
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat gyúró kampóval morzsásra dolgozzuk, majd kézzel puha tapadós masszát gyúrunk belőle. Kis adagokat nyomkodunk a formába, az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sülnek. A formát 2 percig hagyjuk hűlni egy rácson, majd kifordítjuk belőle a süteményeket.

CH összegző:
24 db összesen: 313,7 gramm
1 darab: 13,1 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly