2011. november 15., kedd

Tárkonyos csirke

Ha már a tárkonyos ragulevest úgy szeretjük, gondoltam nyugodtan lehet belőle egy mártásos jellegű főétel is. Jó lett, de legközelebb kerülnek bele zöldségek is, mondjuk sárgarépa és zöldborsó mindenképpen:)


Tárkonyos csirke
Hozzávalók:
1 fél csirkemell filé (17 dkg - CH 0,7g)
1 kis fej vöröshagyma (2,5 dkg - 2,1g)
2 gerezd fokhagyma (4 g - CH 1,1g)
1,5 dl tejszín (CH 4,5g)
1 dkg keményítő (CH 8,6g)
kakukkfű, só, bors, tárkony (CH 0,0g)
A hagymákat kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a fűszereket, majd a húst és fehéredésig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk. 

CH összegző:
2 adag összesen (köret nélkül): 17 gramm
1 adag köret nélkül: 8,5 gramm
Párolt rizzsel: 37,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly