2011. november 3., csütörtök

Tejszínes marharagu spagettivel

Gyors és tészta, ez volt a jelszó, aztán meg az, hogy a kiolvadt marha darált húst elhasználjam. Remek lett, bár kétségtelen, hogy kicsit több idő kellett neki, mint egy csirke, vagy sertés verziónak kellett volna.


Tejszínes marharagu spagettivel
Hozzávalók:
25 dkg darált marhahús (CH 1,5g)
5 dkg kukorica (CH 11,8g)
7 dkg vöröshagyma (CH 5,8g)
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g)
kevés olívaolaj (CH 0,0g)
só, bors, oregano, chili (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
18 dkg spagetti tészta (CH 126,0g)
2 dkg parmezán (CH 0,3g)
A tésztát forró sós vízben megfőzzük. A szószhoz a hagymákat kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a húst és fehéredésig forgatjuk. Hozzáadjuk a mirelit kukoricát, a fűszereket és felöntjük a tejszínnel, és kevés vízzel. Lefedve puhára főzzük. (Nem tart sokkal tovább, mint sertéshúsból). A tésztával összeforgatva, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

CH összegző:
Az egész: 154,0 gramm
1 bőséges adag (3 adagnak fogyott el): 51,3 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly