2011. november 6., vasárnap

Tejszínes-paprikás kréker

Piszke blogján találtam már régebben. Most a keresztelőre végre elkészítettem. Nekem sajnos nincsenek olyan szép szaggató formáim, mint neki így rudakat formáztam belőle és felszeleteltem, s így kerültek a sütőbe. Nem sikerültek rosszul és sikerük is volt, de messze nem akkora, mint az étteremtől ajándékba kapott welcome falatoknak...alias magos pizza;)


Tejszínes-paprikás kréker
Hozzávalók:
32 dkg vaj (CH 1,3g)
12 dkg reszelt parmezán (CH 1,9g)
24 dkg reszelt Pannónia sajt (CH 3,6g)
2,4 dl tejszín (CH 7,2g)
2 tk fűszerpaprika (CH 0,0g)
2 tk só (CH 0,0g)
50 dkg liszt (CH 381,5g)
2 tk sütőpor (CH 0,0g)
A vajat félig megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Egy éjszakát folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük. Ezután 4 rudat formázunk belőle és kb. fél cm-es szeletekre várjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk és 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük. 


CH összegző:
190 db összesen: 395,5 gramm
1 db: 2,1 gramm

2 megjegyzés:

  1. Jó nagy adag :) De hogy lett a rúdból négyszög?

    VálaszTörlés
  2. @Piszke:) Sokan voltunk.;) Már a tepsibe pakoláskor sem voltak tökéletes körök és kicsit sűrűn is tettem, így a sütő úgy érezte, hogy a megsütésen túl a kör négyszögesítése problémával is foglalkozhat:DDDDD

    VálaszTörlés

Printfriendly