2011. november 27., vasárnap

Lilahagymás baconos krumpli

Ezt a tippet is a Nosalty-n kaptam, bár nem egészen úgy készítettem el, ahogy a tipp szólt. Viszont nagyon finom lett. Önmagában is laktató, a főétellel viszont zseniális.


Lilahagymás baconos krumpli
Hozzávalók:
40 dkg krumpli (CH 80,0g)
1 kis fej lilahagyma (5 dkg - CH 4,2g)
5 dkg bacon szalonna (CH 0,0g)
2 gerezd fokhagyma (5g - CH 1,3g)
1 ek aprított petrezselyem (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
A krumplit héjában puhára főzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, a bacont vékony csíkokra. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, a hagymát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk a krumplival.

CH összegző:
3 adag összesen: 85,5 gramm
1 adag: 28,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly